Hiedler vyndarys iš Austrijos

Hiedler – viena iš seniausių, istoriškiausių vyno daryklų Austrijoje, gaminanti puikius Grüner Veltliner, Riesling ir Pinot Noir vynus. Susipažinkime su nuostabia jų šeimos istorija.Hiedler vynine

Pirmoji karta

Josefas ir Anna I Hiedler

Būdami Langenlois mieste Jūs visada pajausite vyno ir vyndarystės dvasią. Būtent čia vynmedžiai auginami gerokai daugiau nei tūkstantmetį. Prieš 160 metų Hiedler šeimai priklausė odų raugykla ir jų apdirbimo gamykla … bet viskas pasikeitė, kai Josefas Hiedleris vedė savo žmoną Aną. Būtent ji atsivežė į jų ūkį kelis vynuogių sodinukus ir pasodino juos šeimos reikmėms.

Netrukus vyndarystės smalsumas virto vis didesniu šio amato susižavėjimu, vedusiu į vyno daryklos įkūrimą 1856 m. Josefas ir Anna savo pirmuosius vynmedžius augino istorinėse vynuogynų vietose „Thal“ ir „Spiegel“ bei gamino vyną nedideliu mastu savo.

Antroji karta

Liudvikas I ir Anna II Hiedler

Antrosios kartos valdymo laikotarpiu vyninė sulaukė papildomų investicijų. Ludvikas vienas iš penkių vaikų dar dirbdamas odos gamykloje, ateityje save matė vyndariu. Jis išplėtė vynuogynų plotus Kamptalio slėniuose. Su žmona (taip pat Anna), jiedu nusipirko istorinį rūsį ir vyno smuklę “Heurigen” pietiniame Langenlois šlaite, čia vynas gaminamas lik šiol. 1906 m. praėjus 50 metų nuo vyninės įkūrimo, Žemutinės Austrijos hercogystė pagerbė “Hiedler“ už puikią vyno kokybę. Šie vynai tapo gerai žinomi ir buvo puikiai vertinami. Sulaukęs sekmės ir pripažinimo, Liudvikas pradėjo pilstyti savo vynus į butelius ir tiekė juos klientams visoje Austrijoje, nuo Vienos iki Vakarinių Alpių.

Trečia karta

Dr. Bruno ir Hildegard Hiedler

Daktaras Bruno Hiedleris buvo praktikuojantis gydytojas ir vynininkas. Jis perėmė tėvų vyndarystės turtą trečioje kartoje. Kartu su žmona Hildegard modernizavo vyninę, padidino vynuogynų plotą iki maždaug 8 ha, toliau pluoselėdamas šeimos vyno stilių.

Jau tuo metu „Hiedler“ vynai buvo žinomi už Austrijos sienų ribų.

1955 m. Bruno nusprendė Langenlois slėniuose pradėti auginti Weissburgunder (Pinot Blanc) vynuoges. Jis tapo pirmuoju Dunojaus regiono vynuogininku pradėjęs auginti mažas, mažai derlingas, to meto „madingas“ vynuogių veislės. Jo dėka į šiuos kraštus atkeliavo ir didžiosios Burgundijos veislės, kurių dėka šeimos vynai netrukus išgarsėjo.

Ketvirta karta

Liudvikas II ir María de los Ángeles Hiedler

1980 m. baigęs ekonomikos studijas, Liudvikas Hiedleris perėmė vyninės valdymą ketvirtoje kartoje. Maríą Ángeles kilusią iš Ispanijos, meilė Liudvikui paskatino persikelti iš šiltos Barselonos į vėsų ir ramų Langenlois miestą. Kartu jiedu suformavo vyninės ateities kryptį ir viziją. Puikiai suprasdami gerus vynus, artumą gamtai, istorine pelėda pažymėtą etiketę bei tolimesnę vyninės ir vynuogynų ateitį, siekė, kad “Hiedler” taptų pirmaujančiu vyndariu Austrijoje. Ilgai netruko ir jų vynai buvo pastebėti visame pasaulyje. María Ángeles emė sėkmingai valdyti šių vynų eksporto verslą.

Tuo tarpu Ludvikas kartu su bendraminčiais vynuogių augintojais, 1992 m. įkūrė garsią asociaciją „Österreichsiche Traditionsweingüter“ (tradiciniai Austrijos vyno dvarai). Ši. organizacija laikoma Austrijos vynuogynų klasifikacijos pradininke.

Penkta karta

Dietmaras ir Liudvikas III Hiedler

Du broliai Liudvikas III ir Dietmaras tinkamai išnaudoja savo kartos šiuolaikines galimybes tuo pačiu išlaikydami ilgas šeimos tradicijas. Pakeliavę po pasulį, pasisėmę žinių, jie grįžo namo su vertinga patirtimi ir didžiuliu entuziazmu tęsti tėvų ir protėvių sukurtą verslą. Šiai dienai “Hiedler” vyninės reikalai po truputėlį pereina į brolių atsakomybę.

Hiedler vyndariai

Užsisakykite šių puikių namų vyną internetu.