Borgoluce -Itališko Prosecco gamintojas

Borgoluce – Itališko Prosecco gamintojas iš Trevizo. Savo vynams gaminti, išskirtinai naudoja tik savo DOCG vynuogynuose, užaugintas vynuoges.

BORGOLUCE DVARAS

Daugiau nei prieš tūkstantį metų, Italijos karalius Berengario II perdavė Collalto šeimos protėviui Rambaldo, Corte Lovadina regioną. Iki šių dienų jie su didele meile, rūpesčiu, valdo šį ir aplinkinius kraštus.

Vos už 70 kilometrų į šiaurę nuo Venecijos, Trevizo provincijoje, Collalto dvaras tęsiasi nuo Susegana kalvų iki Santa Lucia di Piave lygumų. Jų valdose 1 000 ha miškų, ganyklų (ūkyje daugiau nei 1400 įvairių gyvulių), vynuogynų ir grūdų laukų Suseganoje, Trevizo provincijoje.

Ponia Ninni ir Caterina di Collalto kartu su mama, Trinidad ir Caterinos vyru Lodovico Giustiniani pasitinka istoriniame dvare, esančiame tarp Venecijos ir Dolomitų, Veneto regione. Ilgus metus šeimos tradicijos perduodamos iš kartos į kartą, vykdant įvairią žemės ūkio veiklą.

Įmonės filosofija tvirtai įsišaknijusi tvaraus ir ekologiško ūkininkavimo metoduose. Skiriamas itin didelis dėmesys, rūpestis, pagarba gamtos ištekliams ir jų išsaugojimu ateinačioms kartoms. Siekiant išsaugoti ir tausoti gamtą, ūkyje nenaudojami pesticidai, energija gaunama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

Laikantis šių tradicijų iš „Borgoluce“  laukų ir ūkių gaunama šviežia, natūrali produkcija, kuri yra unikali savo autentiškumu ir skoniu.

VYNDARYSTĖ

„Borgoluce“  vyndarės Elisa Confortin istorija tarsi širdį džiuginanti pasaka, gimusi  ir įsišaknijusi šiame dvare. Nuo 1973 m. Elisos tėvas Luigi prižiūrėjo dvaro vynuogynus. Jau tuo metu Collalto dvaras stiprėjo ir augo ir 1975 m. gimė dukra Elisa. Norėdama prisidėti prie nuostabios Borgoluce šeimos sekmės, baigė „Scuola Enologica“ G.B. Cerletti, seniausią ir garsiausią Italijos enologijos mokyklą ir tapo vyndare.

Grįžusi ištekėjo už savo vaikystės draugo Alessandro Samogino, taip pat užaugusio šiame dvare. Šiuo metu jis yra „Borgoluce“ komercijos vadovas. Elisa ir Alessandro neįsivaizduoja gyvenimo be šio dvaro, susilaukė dviejų, nuostabių vaikų ir iki šiol rūpinasi žemės ūkio darbais, vyno gamyba.

VYNUOGYNAI

Šiai dienai „Borgoluce“ dvare auginamų vynuogynų užimamas plotas  apie 64 ha. Siekdami pagaminti pačius geriausius „Prosecco“ Italijoje, išskirtinai naudoja tik savo  vynuogynuose užaugintas vynuoges. „Denominazione di origine controllata“ (DOCG) statusas šiam regionui buvo suteiktas 2010 m.

„Borgoluce“ vynmedžiai auga saulėtoje kalvų pusėje, nuo 46 iki 457 metrų aukštyje virš jūros lygio, pietų – pietryčių pusėje. Visoje Conegliano Valdobbiadene DOCG vietovėje dominuoja švelnus klimatas. Nors kritulių šiame regione netrūksta, daugiausia jų iškrenta rudenį ir pavasarį.

Kalvotoje dvaro dalyje esantis dirvožemis yra kalkingas bei molio pobūdžio, idealiai tinkantis geros kokybės vynmedžiams auginti. Skirtingi aplinkos veiksniai, tokie kaip: dirvožemis, klimatas, saulės poveikis ir aukštis, lemia unikalius ir subtilius vyno skonius bei pojūčius.

Borgoluce – Itališko Prosecco gamintojas iš Trevizo, didžiają dalį vynuogynų skiria gaminti Prosecco (putojantį vyną).

Pagrindiniai vynai yra šie:
  • Rive di Collalto Prosecco Valdobbiadene DOCG Extra Brut
  • Rive di Collalto Prosecco Valdobbiadene DOCG Extra Dry
  • Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut
  • Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
  • “Lampo” Prosecco Treviso DOC Brut
  • Rožinis putojantis vynas Rosariflesso EXTRA BRUT

Taip pat gaminami ir trys vynai: Pinot Grigio, Cabernet IGT Marca Trevigiana bei Capifosso Rosso IGT Marca Trevigiana. Nuostabai šiame ūkyje gaminamas alus, kuris greitu metu pasirodys winelovers.lt prekių krepšelyje.

Be nuostabių vynų, iš dvaro laukų ir ūkių gaunama autentiška, tradicinė ir šviežia produkcija: mėsa, saliamis, miltai ir sūriai.

Susipažinkime su “Borgoluce”: