Šampano namai Dumenil susikūrė 1874 m. Nuo pat įkūrimo jie derino vynuogių auginimą ir vyno gamybos įgūdžius, kurie dar buvo retenybė XIX amžiaus pabaigoje.
Prieš išpopuliarėjant Šampanės vynams, vienuoliai pirmieji suprato vynuogynų, kurie dabar priklauso šampano namams Duménil, kokybę.
Vėliau, šio regiono vynai buvo pradėti pardavinėti kaip šampanai, būtent jų pasisekimą lėmė tų pačių ir kitų panašių vynuogynų kokybė.
Vienuoliai buvo kilę iš prestižinės Saint Rémi abatijos Reimse. Jai priklausė vynuogynai esantys Chigny-Les-Roses, Rilly-La-Montagne ir Ludes kaimuose. Jie priklauso vadinamam La Grande Montagne de Reims rajonui, ir visi dabar klasifikuojami kaip „Premier Cru“, čia iškilo Duménil šeimos dvaras.
Namų įkūrėjas Emile-Paul Duménil be vynmedžių auginimo, valdė bakalėjos prekių parduotuvę ir kavinę Chigny-Les-Roses mieste. Vargu ar būtų patikėjas, kad jo įkurti šampano namai klestės daugiau kaip 140 metų.
Klientų skonio supratimas ir lūkesčių išpildymas, padėjo jiems tapti puikiais šampano gamintojais.
Frédérique Poret, Dumenil šampano namų įkūrėjo proanūkė, iki šios dienos yra kūrybinis įkvėpėjas gaminant šampanus.
Jos vyras Hugues, valdydamas vynogynus daug dėmesio skiria stebėjimui ir mokymuisi iš gamtos. Derliai visada kruopščiai kontroliuojami, kad vynuogėse būtų puiki cukraus koncentracija, išliktų išskirtiniai aromatai.
Hugues – įsitikinęs jog iš kiekvieno jų vynmedžių sklypo galima “išspausti” geriausią ką jie gali duoti, bei atskleist jų individualų ir nepakrtojamą charakterį.
Visa šeima dalyvauja visuose gamybos procesuose, kuriant ir palaikant Dumenil šampano namų sielą.
Nesenai šių namų gaminami šampanai buvo sertifikuoti EVE VEGAN sertifikatais, todėl puikiai tinkami veganams.
Trumpą pasakojimą apie šiuos puikius Dumenil šampano namus, rasite čia: