Tipas | Raudonasis |
---|---|
Gamintojas | Hiedler |
Šalis | Austrija |
Regionas | Kamptal |
Vynuogės | Zweigelt |
Derliaus metai | 2018 |
Brandinimas | 15 mėn. ąžuolo statinėse |
Tinkantis Veganams | Tinka Veganams |
Alkoholio kiekis | 12,5% |
Talpa | 0,75l |
€21.50
Turime
Švelni granatų
Malonūs vyšnių vaisiai, granatai, šiek tiek apelsinų žievelės
Glotnus, sultingas, malonūs vyšnių vaisiai, prieskoniai, granatai
Prie griliuje keptų patiekalų, makaronų, žuvies patiekalų, troškinių
šiek tiek atvėsintą iki 17 °C
Raudonasis vynas HIEDLER Langenlois ZWEIGELT – derlius nuimamas dažniausiai vėlai Rugsėjį ir svarbu, jog viskas vyksta tik rankų pagalba. Dauguma gali kilti klausimas iš kur kilo šios vynuogės pavadinimas. Ši veislė buvo sukurta 1922m., Austrijos vynuogių augintojo Friedrich Zweigelt, sukryžminus dvi vietines veisles: Blaufränkisch ir St. Laurent.
„Hiedler“ yra viena iš seniausių, istoriškiausių Langenlois vyno daryklų, kuri įkurta 1856 m. Jau beveik 100 metų etiketėje nurodyta savita pelėda yra jų vynų sinonimas. Kiekvienam labai įdomu, kodėl būtent pelėda? Į šį klausimą pats gamintojas atsakė labai paprastai, tai simbolizuoja filosofiją, subalansuojančią gamtą ir žinias bei sujungiančią vyną ir kultūrą.
Šios vertybės vis dar galioja Ludwig Hiedler ir jo dviem sūnums, Ludwig ir Dietmar, kurie šiuo metu kartu valdo vyninę bei stengiasi tęsti ilgaamžias tradicijas „know-how“. Šeima vertina vertingą senų vynmedžių palikimą, kai kurie iš jų auga vienuose iš geriausių Kamptal regiono vietovių. Dirvožemyje dominuoja: alpių molis ir kristalinės uolienos.
Amatiškumas yra jų darbo pagrindas. Šeima iki šių dienų vynmedžius tvarko tik rankomis. Kiekvienas derliaus nuėmimas yra itin atsakingas darbas, ko pasekoje gaminami išskirtinės kokybės vynai. Pasaulyje keičiasi požiūris į ekologiją ir gamtos tausojimą, tad savo vynuogynuose jie nenaudoja herbicidų ir pesticidų naudingiems organizmams apsaugoti. Tuomet klausimas kaip tręšiamas dirvožemis? Jie pasikliauja žaliųjų dangų pasėliais ir organinėmis medžiagomis.
Rūsyje (kur ir gimsta vynas) atliekama minimali žmogaus intervencija, suteikianti vynams maksimalią erdvę jų brandai. Jie stebi ir kontroliuoja brandinimo procesus be papildomo įsikišimo. Dėl artimo šeimos santykio su gamta ir nuo 1856 m. įgytos patirties jų vynai išsiskiria unikalia tekstūra, aromatais, skonio savybėmis bei kokybe. Jiems būdinga elegancija, ramybė ir ilgaamžiškumas.
„Hiedler“ daugiausia dėmesio skiria „Kamptals“ tradicinėms veislėms „Grüner Veltliner“ ir „Riesling“ ir yra viena iš ÖTW asociacijos (Österreichische Traditionsweingüter) steigėjų, kuri įkurta 1992m. Daugiau informacijos skaitykite ČIA.
Gamintojo vynai.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.